Menu

CSS Generálás PHP-ban

Az elmúlt időszakban  jó pár helyen belefutottunk abba a problémába (elsősorban WP fejlesztések során), hogy CSS-t akartunk kigenerálni bizonyos beállítások alapján, de nem egy fájlba, hanem a dokumentunk fejlécébe. Szép megoldásra nem találtunk igazán jó fejlesztői eszközt. Jó lett volna egy egyszerű kis felület ahol a kíván CSS-t ki tudjuk generálni, lehetőleg úgy, hogy ne lehessen egyszerűen elveszni a kódsorok között.

Egy téma vagy bővítmény használata során, a beállításokat az adatbázisban tároljuk, ahonnan majd lekérdezzük ha szükség van rá, de ezek felhasználása a későbbiekben elég fájdalmas lehet, egy olyan megoldás nélkül ami egy egybefüggő és letisztult API-t garantál a folyamathoz.

A probléma megoldást szült végre, így van szerencsém bemutatni egy végtelenül egyszerű, de legalább ennyire hasznos kis könyvtárat, amely egy kissé lebutított verziója annak amelyet mi a projekjeinkhez használunk.

A repó itt található egy kis leírással illetve dokumentációval: https://github.com/iamgergo/css-generator . Remélem valóban hasznosnak találod és nem csak a levegőbe beszélek.

Ha bármilyen hibát észlelsz, vagy van ötleted hogy mivel bővítsük a dolgot, akkor ne habozz leírni kommentben vagy emailben.

Have something on your mind?